Izdvojene vestiSrbija

Petković: Opoziciju zanima samo da Srbiji i Vučiću slome kičmu

SrbijaRealno/Beograd/20.03.23. – Član Predsedništa Srspke napredne stranke Petar Petković ocenio je danas da srpsku opoziciju ne zanimaju ni vanredni izbori, ni referendum na koje u medijima pozivaju, ni to što Aleksandar Vučić ništa nije potpisao u Ohridu i što jasno govori da nema priznanja tzv. Kosova, niti stolice u Ujedinjenim nacijama, već samo da Srbiji i Vučiću, kako je rekao, slome kičmu.

“Njih zanima da Srbiji i Vučiću slome kičmu da bi mogli da nastave da krčme Srbiju i trguju srpskim nacionalnim interesima, kao što su to godinama činili na štetu srpskog naroda na Kosovu i Metohiji”, naveo je Petković, saopšteno je iz SNS. Prema njegovim rečima, delu opozicije kriv je Vučić što ne mogu da ga nateraju da stavi svoj potpis “tamo gde bi se oni potpisali velikim slovima”, što je Srbija danas ekonomski snažna, što je izdejstvovao 27 otpriznavanja samoproglašenog Kosova, i jer , kaKo navodi, oni u opoziciji imaju “rezultate” samo kada se govori o korupcionaškim aferama.

“Neka se niko ne zavarava, znaju i Boško Obradović i Vuk Jeremić šta je istina i da Srbija na čelu sa Vučićem ništa nije potpisala, ali im je Aljbin Kurti i draži i bliži, pa bi da ga podrže bar iz Beograda kad se već u Prištinu vratio obešenog nosa i neobavljenog posla – niti sa priznanjem, niti sa potpisanim sporazumom”, ocenio je Petković. On dodaje da je to ono što tišti Obradovića i Jeremića i ostale, jer su, kako kaže, “Boga molili da Vučić nešto potpiše, pa da na tome politički pokušaju da lešinare”.

“Samo su se zaigrali kada ih je Vučić matirao javno čitajući i objavljujući tekst implementacionog plana, a prethodno i EU predloga, jer on ništa ne krije od svog naroda”, ocenio je Petković dodajući da sada ne znaju više šta da mu zamere, pa “prizivaju izbore, a Boga mole da ih ne bude”.

Back to top button