Izdvojene vestiPolitika

Петковић разговарао са Лајчаком, делегација Београда наставља дијалог у Бриселу

СрбијаРеално/БРИСЕЛ/16.11. – Делегација Београда завршила је нешто после 12 часова билатералне разговоре са специјалним представником ЕУ, Мирославом Лајчком у згради Европске службе за спољне послове у Бриселу.

Разговори ће се наставити и поподне, али се очекује информација у ком формату ће они бити вођени, односно да ли ће се представници Београда и Приштине наћи за истим столом, сазнаје Танјуг у Бриселу.

Састанак делегације Београда на челу са диртекторорм Канцеларије за КиМ, Петром Петковићем, са Лајчком трајао је сат врема дуже од предвиђеног.

Танјугу је потврђено да су кораци за форимарање ЗСО било прво питање, као “питање свих питања”, које је делегација Београда предочила на састанку с Лајчаком.

Истовремено, разговарано је и о другим ургентним темамама, енергетици, правосуђу, питању несталих, слободи кретања.

“Ми смо дошли да разговарамо и апсолутно смо спремни да разговарамо са Приштином. Зато смо овде. Сада је њихова конструктивност на испиту и да ли ће до дирелтних разговора доћи, сада зависи искључиво од Приштине. Ми смо дошли у Брисел водећи се позивом ЕУ да данас разговарамо о формирању ЗСО, како је то најављено и у саопштењу ЕУ од 30. септембра”, наводе у делегацији Београда.

Делегација Приштине налази се на састанку са ЕУ посредницима, а од исхода тог разговора зависи да ли ће бити трилатералног састанка поподне или ће се разговори наставити билатерално.

Back to top button