Izdvojene vestiPolitika

Петковић: Удружена кампања Приштине и Загреба

СрбијаРеално/БЕОГРАД/22.11 – Сличан се сличном радује, па не чуди ни најмање што се Аљбин Курти идентификује с међуратном Хрватском и у својој политици мржње тражи подршку од оних којима је једина политичка платформа мржња према званичном Београду и председнику Александру Вучићу, изјавио је данас директор Канцеларије за Косово и метохију Петар Петковић.

Међутим, додао је Петковић, забрињавајућа је Куртијева опсесија председником Александром Вучићем, кога
није пропустио да помене ни у једном једином одговору новинарима хрватског уратка, па је јасно чему служи овакав политички памфлет који би неки радо волели да представе као интервју.

“Када се удруже политичка инфериорност и неоснована, ничим поткрепљена, а грандиозна амбиција добије се удружена кампања из Приштине и Загреба против председника Вучића и званичног Београда. То што смо данас лидер у региону по привлачењу страних инвестиција, лидер по стопи раста БДП-а па зато и можемо да опремамо и своју војску и своју полицију и да помажемо свом народу на Косову и Метохији, има неподељену подршку српског народа на простору Косова и Метохије”, рекао је Петковић.

Сасвим супротно од подршке коју ужива и на коју се позива Аљбин Курти, а коју демантују резултати недавно завршених локалних избора на КиМ, на којима је Куртијева политика „реципроцитета“ доживела дебакл незапамћених размера.

Стога мантра о некаквом реципроцитету и међусобном признању, сматра,може бити порука на којој Курти једино може да инсистира у страној штампи, с обзиром да су га и његови грађани прозрели, а о неозбиљности таквих најава излишно је и говорити.

“Нема сумње да је Курти у Хрватској наишао на подршку свом опасном пројекту „Велике Албаније“ чији је једини циљ дестабилизација региона и стварање опасне једнонационалне творевине налик на нацистичу Немачку, или усташку НДХ”, оценио је Петковић.

Back to top button