Politika

Петковић: Заједнички интерес Куртија и дела српске опозиције

СрбијаРеално/БЕОГРАД/28.11 – Члан Председништва СНС Петар Петковић оценио је данас да присуство Фиторе Пацоли, посланице покрета Самоопредељење Аљбина Куртија на скупу еколога у Шапцу, у истом дану када су припадници српске опозиције правили хаос на улицама овог града, показује, како је рекао, заједнички интерес обе групације.

“Нема сумње да су немиле сцене, блокаде путева и насиље на улицама широм Србије изазване од стране групице некаквих “еколога” обрадовале и Приштину и Аљбина Куртија”, навео је Петковић у саопштењу.

Он је напоменуо да се у свом политичком деловању, Куртијево Самоопредељење служило истим насилничким и екстремистичким методама и изазивањем хаоса ради остваривања својих политичких циљева на простору КиМ.

“Зато не чуди да су његови изасланици пронашли заједнички језик и са делом српске опозиционе сцене. За српску опозицију, Куртијеви екстремисти су прихватљиви сарадници, док су за њих Срби са КиМ криминалци, како их је у Сједињеним Америчким Државама назвао Драган Ðилас или их учестало вређа косовска лобисткиња Виола фон Крамон”, навео је Петковић.

Back to top button