Izdvojene vestiPolitika

Почела Изборна скупштина СНС, Вучић представља Извештај о раду

СрбијаРеално/БЕОГРАД/27.11 – У Хали спортова “Ранко Жеравица” на Новом Београду, почела је изборна скупштина Српске напредне странке, на којој ће бити усвојен Извештај о раду СНС, програмска начела странке и изабрано руководство.

Скупштином председава лидер СНС Александар Вучић, који члановима странке представља извештај о раду.

На почетку обраћања рекао је да ће покушати да реално сумира резултате који су постигнути и укаже на проблеме са којима се странка суочавала.

Чланови странке дочекали су председника Вучића аплаузом када је улазио у халу.

Фото: СНС

Скупштини странке, између осталих, присуствују чланови странке Ана Брнабић, Синиша Мали, Дарија Кисић Тепавчевић, Никола Селаковић, Томислав Момировић, Горан Весић, Маја Гојковић, Јадранка Јоксимовић, Ирена Вујовић, Милош Вучевих, Марко Ђурић, Марија Обрадовић, Александар Шапић, Небојша Стефановић, Јоргованка Табаковић, Зоран Ђорђевић…

Скупштини присуствује 3.690 делегата, од укупно 4.000.

Скупштина СНС одржава се иза затворених врата, а на њој ће, према дневном реду, бити разматрана и усвојена и политичка начела те странке, која су у петак представили Ана Брнабић, Синиша Мали и Александар Шапић.

Политички програм СНС-а, односно начела политичког деловања имају 10 тачака које се односе на стално јачање укупне друштвене стабилности Србије, самосталност земље, вођење спољне политике, односно политике изградње пријатељства са суседима и јачања сарадње у међународној заједници.

Фото: СНС

Такође, начела се односе и на економију у фокусу политике СНС, затим демографски опоравак земље, образовање као темељ убрзаног напретка и развоја Србије, очување српске културе, језика и идентитета, нулту толеранцију према организованом криминалу и корупцији, чисту и здраву Србију и развој културе политичког дијалога у друштву.

Затим је предвиђен избор председника, заменика председника и руководства странке.

Више одбора СНС до сада је предложило да на челу странке остане лидер напредњака Александар Вучић, па се очекује да ће Вучић и остати на челу странке.

Присталице СНС испред хале су истакле транспарент на коме пише “Вучић за председника”.

У послеподневним сатима СНС ће одржати и свечану академију поводом 13 година од оснивања странке.

Back to top button