Srbija

Почело тестирање спортских талената из АП Војводине

СрбијаРеално/НОВИ САД/14. 12 – Тестирање спортиста – стипендиста Покрајинског секретаријата за спорт и омладину, које сваке године ради Покрајински завод за спорт и медицину спорта, почело је данас у спортској хали у Петроварадину.

Младе спортске таленте обишао је покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста, који је овом приликом изјавио да Покрајински завод за спорт и медицину спорта годинама ради сјајан посао, тестирањем прати развој наших младих спортиста и њихов тренажни процес, и указује им на то како даље могу да напредују.

Фото: Покрајинска влада

„Ова тестирања су прошли и наши врхунски спортисти међу којима су Ивана Шпановић и Давор Штефанек, и сигуран сам да ће спортисти који су данас овде имати шта да покажу и да ће у наредном периоду остваривати најбоље резултате, које од њих очекујемо“, казао је секретар Баста.

Он је подсетио на то да Покрајински секретаријат за спорт и омладину сваке године подржава младе спортске таленте.

„Ове године смо за њихове стипендије обезбедили 10 милиона динара, а за наредну годину за ту намену је планирано 18 милиона“, рекао је Баста.

Фото: Покрајинска влада

Према речима директора Покрајинског завода за спорт и медицину спорта др Данијела Жупића, током два дана тестирање ће проћи свих 59 овогодишњих стипендиста, а заступљени су сви спортови.

Он је додао да Завод два пута годишње спороводи најсавременије психо-физичко тестирање спортиста.

„Та тестирања су важна за спортисте и њихове стручне тимове. Ми пратимо њихов развој у циклусу од неколико година, а већ сада Завод има базу података која је најбоља и највећа у региону“, рекао је Жупић и додао да је током пандемије вируса корона Завод обавио 9.000 тестирања спортиста широм АП Војводине.

Back to top button