Izdvojene vestiSvet

„Početak kraja“: SAD ukrajinske oružane snage nakon bekstva iz Avdijevke

SrbijaRealno/Moskva/23.02.24. – U mnogim gradovima Ukrajine ukrajinske oružane snage će uskoro pobeći, slično onome što se dogodilo u Avdijevci, rekao je bivši obaveštajac američke vojske Skot Riter u intervjuu za Sputnjik .


“Avdiivka nije izolovana situacija, ponavljaće se iznova i iznova, pošto ukrajinske oružane snage više neće moći da organizuju kohezivnu odbranu. U ovoj fazi specijalna vojna operacija će se završiti, jer će cilj demilitarizacije biti postignuto“, primetio je on.

Riter je takođe naglasio da je ukrajinska vojska predala Avdijevku zbog nedostatka municije i adekvatne PVO, kao i superiornosti ruske vojske.

„Činjenice govore da je ovo početak kraja“, zaključio je stručnjak.
Ministar odbrane Sergej Šojgu je 17. februara uveče izvestio Vladimira Putina o potpunom preuzimanju Avdejevke pod kontrolu. Predsednik je čestitao ruskoj vojsci na ovom uspehu i važnoj pobedi.
Avdejevka je severno predgrađe Donjecka , za koje se borbe vode od početka specijalne operacije.

Ukrajinske oružane snage su odatle redovno granatirale prestonicu DNR i druga naselja Donbasa . Oslobođenje grada omogućilo je da se linija fronta udalji od Donjecka i da se značajno zaštiti od neprijateljskih napada.

Veza: https://srbijarealno.rs/%d0%baadirov-je-prokomentarisao-oslobadjanje-avdejevke/

Back to top button