Srbija

Подељено 7.000 рачунара школама широм Србије, у 2022. биће и 20.000

СрбијаРеално/БЕОГРАД/30.11 – Министарство просвете, науке и технолошког развоја донирало је 7.000 рачунара и 480 штампача основним и средњим школама широм Србије како би се унапредио процес наставе.

Први потпредседник владе и министар Бранко Ружић рекао је да ће ова подршка бити значајна у обављању редовних активности, али и у даљем образовању о дигиталној писмености како наставника, тако и ученика.

„Пандемија вируса ковид 19 нам је показала колико је све што смо урадили на пољу дигитализације пре пандемије било важно да брзо реагујемо и да обезбедимо услуге на свим нивоима нашим грађанима, па тако и у области образовања. Онлајн настава заменила је редовну, али ученици и студенти нису били ускраћени за потребно знање“, рекао је Ружић.

Иако се данас одвија непосредна настава у свим основним и средњим школама, ова опрема служи за даље усавршавање наставника, подршку ученицима и дигитализацију наставних процеса.

„Почетком октобра анкетирали смо школе о њиховим потребама и иако овом опремом не решавамо све захтеве, важно је да ту подршку школама чинимо континуирано и непрестано“, казао је он и додао да ће у 2022. години бити додељено скоро 20.000 рачунара.

Back to top button