Hronika

Поднета оптужница против Хркаловић, тужилац тражи продужење притвора

СрбијаРеално/БЕОГРАД/10.12 – Тужилаштво за организовани криминал поднело је данас суду оптужни предлог против бивше државне секретарке у Министарству унутрашњих послова Дијане Хркаловић због трговине утицајем.

Тужилаштво је такође тражило да јој суд продужи притвор по два нова основа – због постојања опасности од бекства и утицаја на саучеснике, речено је Тањугу у тужилаштву.

Одлуку о притвору данас треба да донесе Специјални суд.

Она је до сада била у притвору због опасности да ће утицати на сведоке , а како су истражне радње завршене овај основ за притвор је отпао.

Хркаловић се терети да је извршила два кривична дела трговина утицајем за које је запрећена казна затвора између једне и осам година затвора.

Сумњичи се да је утицала на начелника одељења за специјалне истражне методе Дејана Миленковића да не достави благовремено неке извештаје тужилаштву у вези са убиством Властимира Милошевића, познатом као „убиство на шинама“, за које је био оптужен, а касније правоснажно ослобођен Вељко Беливук, који је сада оптужен за најбруталнија кривична дела као вођа криминалне групе „Принципи“.

Пре 20-ак дана против ње је проширена истрага због сумње да је заједно са бившим начелником Полицијске управе Нови Сад Милорадом Шушњићем неовлашћено прислушкивала босанског криминалца Дарка Елеза, који је недавно изручен из Србије Босни и Херцеговини због низа тамо почињених кривичних дела.

На тај начин су, како се сумња, утицали да он не дође под обраду других полицијских одељења.

Све наводе кривичних пријава против ње, Хркаловићка је негирала на саслушањима у Тужилаштву за организовани криминал.

Кривичним пријавама обухваћени су и Шушњић и Миленковић.

Шушњић се такође терети за кривично дело трговина утицајем, а Миленковић за кривично дело злоупотреба службеног положаја.

Хркаловићка је ухапшена у петак 15. септембра након заједничког рада Тужилаштва и Сектора унутрашње контроле МУП-а и исте ноћи јој је одређен притвор, док се Миленковић и Шушњић бране са слободе.

Back to top button