Svet

Подржавамо суверенитет бивших република, УKР изузетак

СрбијаРеално/Москва/22.02.22. – Русија подржава суверенитет бивших совјетских република, а ситуација са Украјином је изузетак јер је повезана са спољним утицајем који се врши на ту земљу, изјавио је данас руски председник Владимир Путин током разговора са азербејџанским колегом Илхамом Алијевим.

“Другачије је са Украјином, а то је повезано са чињеницом да, нажалост, територију ове земље користе треће земље за стварање претњи Руској Федерацији. То је једини разлог,” поручио је Путин, преноси агенција ТАС С. Путин је подсетио да је Русија почетком 2022. године подржала Kазахстан у очувању суверенитета.

“Намеравамо да поступамо на исти начин у погледу свих наших суседа у будућности”, нагласио је руски председник. Путин је демантовао спекулације да Москва наводно намерава да се врати унутар граница Руске империје.

“Знате да је Русија јуче донела одлуку да призна суверенитет двеју народних република Донбаса. Хтео бих то да кажем управо овде: видимо и предвидели смо спекулације на тему да Русија жели да обнови Царство. То је потпуна лаж,” рекао је руски председник.

Путин је истакао да је након распада Совјетског Савеза Русија признала све нове геополитичке реалности, као и да ради на јачању сарадње са свим државама, независним државама које су настале на постсовјетској територији.

Back to top button