Svet

Покажимо Русији да је изолована

СрбијаРеално/Њујорк/23.02.22. – Амбасадорка САД при Уједињеним нацијама Линда Томас-Гринфилд изјавила је да Русији треба показати да је изолована.

“Сада није време да се остаје по страни, време је да се делује, хајде да заједно покажемо Русији да је изолована у својим агресивним дејствима“, рекла је Гринфилд на заседању Генералне скупштине УН које је у току, пренео је Спутњик.

Украјински министар спољних послова Дмитриј Kулеба рекао је за говорницом у Уједињеним нацијама (УН) да би „рат великих размера“ у Украјини био крај светског поретка и да би означио пропаст међународног система безбедности.

„Почетак рата великих размера у Украјини биће крај светског поретка какав познајемо. Ако Русија сада не добије оштар, брз и одлучан одговор, то ће значити потпуни крах међународног безбедносног система и међународних институција одговорних за његово одржавање“, рекао је Kулеба на састанку Генералне скупштине УН о украјинској кризи.

Раније је стални представник Русије при УН Василиј Небензја рекао да се Kијев, под Зеленским, вратио милитантној реторици и учинио све да уништи споразуме из Минска о Донбасу. Небензја је додао да је важно усредсредити се на то како избећи рат и натерати Украјину да престане са гранатирањем ЛНР и ДНР.

Back to top button