Svet

Полицајац у Кенији убио супругу и још петоро, па извршио самоубиство

СрбијаРеално/НАЈРОБИ/7.12 – Кенијски полицајац убио је пет особа у главном граду Најробију у уторак, а затим је извршио самоубиство, саопштила је полицијска управа за кривичне истраге (ДЦИ).

Полицајац је прво пуцао и убио своју жену у њиховој кући пре него што је кренуо са својим службеним оружјем АК-47 да убије још четири особе, објавила је дирекција на свом налогу на Твитеру, описујући убицу као “помахниталог полицајца”.

“Након што је убио тројицу, полицајац је затим окренуо оружје ка двојици возача мотоцикла”, саопштила је полиција, преноси Ју-ЕС њуз.

Френсис Вахом, полицајац задужен за област Дагорети у Најробију, раније је потврдио инцидент и оценио да је број људи које је полицајац убио порастао на шест.

Полицијски извештај такође наводи да је број мртвих био шест особа.

Бесни становници у близини места где се инцидент догодио касније су запалили гуме на путу у знак протеста против насиља, рекао је Ројтерсов сведок.

У инциденту 2010. године, полицајац у граду Сиакаго, 120 км североисточно од Најробија, убио је 10 људи, укључујући двојицу његових колега.

Back to top button