DruštvoIzdvojene vesti

Поново блокаде, мање учесника

СрбијаРеално/БЕОГРАД/11.12 – Демонстранти окупљени око Еколошког устанка, који предводи Александар Манојловић Ћута блокирали су данас око 14 часова ауто-пут код Сава центра у Новом Београду, као и саобраћајнице у више градова широм Србије, а приметан је мањи број демонстраната него прошле суботе у исто време.

Наиме, иако је организација Крени-промени Саве Манојловића поручила да неће бити протеста јер су им испуњени услови, окупљени око Еколошког устанка организовали су блокаду и данас, а најпре су се окупили испред Центра Сава.

Како јавља репортер Курира са лица места, аутомобили се на ауто-путу окрећу и крећу у супротном правцу. Блокиране су Улице Милентија Поповића и Најављено је да ће блокада трајати до 15 часова. Иначе, Бранков мост и Панчевачки мост засад су проходни за саобраћај.

Такође, демонстранти су се данас окупили и у другим градовима Србије, Новом Саду, Нишу, Шапцу, Прељини, Крагујевцу, Ужицу, Панчеву, Лазаревцу, Аранђеловцу, Чачку, Шиду, Прокупљу, Бољевцу, Прибоју, Суботици, Сомбору, Вршцу. Међутим, и у овим градовима је, као и у Београду, далеко мање демонстраната него прошлог викенда.

Подсетимо, демонстранти окупљени око организације Крени-промени тражили су повлачење Закона о експропријацији, што је и учињено, и измену Закона о референдуму, што је такође Скупштина јуче учинила, када је једногласно усвојила Предлог закона о изменама Закона о референдуму и народној иницијативи.

Back to top button