Izdvojene vestiSrbija

Поповић: Честитам Вучићу и Путину, невероватни резултати за Србију

СрбијаРеално/БЕОГРАД/25.11. – Министар у Влади и председник српског дела Међувладине комисије за сарадњу Србије и Русије Ненад Поповић изјавио је да су резултати састанка Александра Вучића и Владимира Путина невероватни за Србију, додајући да управо двојица председника имају највећу заслугу за развој односа две земље.

“Честитам председнику Вучићу на одличним преговорима и резултатима које је постигао на састанку са председником Путином у Сочију. То су заиста невероватни резултати за Србију”, навео је Поповић у изјави за Тањуг.

Он је, такође, захвалио председнику на високој оцени рада Међувладине комисије за сарадњу Србије и Русије.

Поповић је додао да се његова комуникација са председником руског дела Међувладине комисије, замеником премијера руске владе Јуријем Борисовом, одвија готово свакодневно, а да је посебно била интензивна уочи састанка председника Вучића и Путина.

Навео је и да су две владе припремиле више билатералних споразума који ће бити потписани у наредним данима у Москви, а реч је о споразумима из области енергетике, транспорта, високих технологија, чија вредност премашује две милијарде долара.

“Наравно, највећу заслугу за развој односа две земље имају председници Вучић и Путин. Без њих, ништа од овога не би било могуће. Они задају задатке, а ми их извршавамо”, рекао је Поповић.

Back to top button