Beograd

Посећеност Бео зоо врта знатно мања током пандемије

СрбијаРеално/БЕОГРАД/24.12 – Посећеност београдског зоо врта познатог као Врт добре наде, који се искључиво финансира од продаје улазница, опала је за више од 15 одсто у поређењу са периодом пре пандемије.

Директор Зоо врта Србољуб Алексић истакао је да је ове године врт посетило око 380.000 људи што је значајно мање од посећености 2019. године када је било 450.000 посетилаца.

У сарадњи са Министарством трговине, туризма и телекомуникација

настао је пројекат „Промоција Бео Зоо Врта кроз дигиталне медије и подизање конкурентности у пост кризном периоду“ који би требало да буде готов до краја године, рекао је Алексић и додао да су резултати већ видљиви.

„У оквиру пројекта израђене су интерактивне мапе, промо видеи, обуке за водиче и волонтере, а запослени су такође имали прилике да оду на разне туристичке дестинације и размене своја знања и искуства са колегама из других резервата природе“, истакао је Алексић.

Животиње једу 1. јануара исто као и 13. августа, њима новогодишњи празници ништа не значе, рекао је Кристијан Овари, биолог Зоолошког врта.

Додао је да су почели неки радови као и да је ове године било увоза животиња и принова.

„Тренутно се гради простор за фламингосе, објекат за марабу роде, отворен простор за медведе, а застакљује се и простора за ракуне“, рекао је Овари.

Back to top button