Svet

После Светог Николе још хладније

СрбијаРеално/БЕОГРАД/16.12 – Директор Републичког хидрометеоролошког завода Југослав Николић каже да ће се наредних дана јутарње температуре кретати од минус 6 до плус 2 степена, док ће максималне дневне бити од минус 2 до плус 7. Данас се очекује претежно суво време, а онда ће у четвртак и петак у Београду и у нижим пределима бити кише, повремено и ледене кише, и суснежице, док ће у вишим планинским пределима падати слаб снег.

“У суботу и недељу биће слабог снега у централним и јужним пределима Србије, док ће у Београду падати у понедељак. Количина падавина у овом периоду неће бити велика и снег неће створити велике проблеме. Ипак, ниже температуре крајем недеље могу да изазову проблеме због могуће поледице и зато саветујем опрез, нарочито возачима”, казао је Николић.

Како је додао, до краја децембра задржаће се изразито хладно време са повременим наоблачењима и снежним падавинама.

“Око Нове године, од 25. до 28. децембра, имаћемо услове за падавине у свим нижим пределима, а такође 1. и 2. јануара повећава се могућност за снежне падавине”, најавио је Николић.

Додао је и да је тренутно тешко рећи да ли ће снега бити за саму новогодишњу ноћ, али да ће око 31. децембра свакако бити услова за снежне падавине.

Ми смо претходне године имали благу зиму, а ова је већ показала гадну нарав. Снег који је већ пао дуго ће се задржати, јер нећемо имати нагла отопљавања – казао је Николић.

Да се од 20. децембра, као и за новогодишњу ноћ, очекује веома хладно време, потврдио је и метеоролог Иван Ристић. Према његовим речима, ледени дани очекују нас 22. и 23. децембра, када се дневна температура неће попети изнад нуле.

Од 20. децембра температура ће бити у постепеном паду уз повремени снег. После 20. децембра долазе ледени дани. Тако ће 22. и 23. децембра дневна температура бити око минус 5 степени. Све до Нове године нема отопљења, казао је Ристић.

Back to top button