Izdvojene vestiSrbija

Poštanska štedionica: Sredstva naših klijenata na KiM su sigurna

SrbijaRealno/Beograd/21.05.24. – Banka Poštanska štedionica obavestila je danas sve klijente, fizička i pravna lica, povodom upada takozvane kosovske policije u ekspoziture Banke Poštanska štedionica na Kosovu i Metohiji, da su njihova sredstva na računima u Banci sigurna i da neće biti oštećeni.

Kako se navodi uprkos privremenoj sprečenosti funkcionisanja Regionalnog centra Kosovska Mitovica, klijenti Banke mogu obaviti sve bankarske usluge, uključujući platni promet, kreditiranje, menjačke poslove i ostale, u najbližim ekspoziturama na administrativnim prelazima Jarinje, Brnjak, Merdare i Končulj, kao i u ostatku poslovne mreže Banke. Istovremeno, svi zaposleni Banke u Regionalnom centru Kosovska Mitrovica ostaju u radnom odnosu.

Takozvana kosovska policija upala je u ponedeljak sa puškama i pancirima u ekspoziture Poštanske štedionice u Kosovskoj Mitrovici, Zvečanu, Zubinom Potoku i Leposaviću, dok su građani pokušavali da podignu penziju, socijalnu pomoć i druga novačna sredstva, kao i u zgradu Uprave za trezor u Kosovskoj Mitrovici. Kada su pripadnici policije ušli u zgrade, stranke koje su se nalazile u prostorijama štedionice su izbačene iz zgrade, dok su radnici zadržani, a ispred sve četiri ekspoziture nalazili su se pripadnici policije naoružani dugim cevima. Pored toga, pripadnici specijalnih jedinica bili su raspoređeni na više punktova u ulicama koje vode prema bankama.

Back to top button