Politika

Потписан Меморандум о сарадњи МУП и индонежанске Националне полиције

СрбијаРеално/БЕОГРАД/16.12 – Министар унутрашњих послова Александар Вулин састао се данас са делегацијом индонежанске Националне полиције с којом је разговарао о јачању и даљем унапређењу сарадње између полиција две земље.

На састанку је потписан Меморандум о разумевању у области спречавања и борбе против транснационалног криминала и изградњи капацитета, који ће допринети успостављању свеобухватније полицијске сарадње, посебно у областима борбе против свих видова организованог криминала и тероризма.

Фото: МУП

Вулин је захвалио индонежанској делегацији која је поновила принципијелан став по питању непризнавања такозваног Косова и спречавању његовог чланства у Интерполу и додао да нам је глас Индонезије веома битан имајући у виду да је Република Индонезија најмногољуднија муслиманска државе, тако да њен став има посебну тежину међу државама Азије.

Делегација индонежанске полиције борави у вишедневној посети Министарства унутрашњих послова током које се упознала са радом организационих јединица МУП-а.

Back to top button