Izdvojene vestiSrbija

Потписан уговор о доградњи терминалне зграде Аеродрома Костантин Велики Ниш

СрбијаРеално/БЕОГРАД/25.02.22. – Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић присуствовао је данас потписивању уговора између Аеродрома Србије д.о.о. Ниш и конзорцијума домаћих компанија на доградњи пристанишне зграде у оквиру комплекса Аеродрома Консатнтин Велики Ниш. Министар Момировић је изразио уверење да ће овај аеродром бити један од најмодернијих  у Југоисточној Европи и посебну пажњу посветио је плановима подршке и будућег развоја.

Улагањем у равномерни регионални развој, ова инвестиција је највећи доказ политике Владе Републике Србије, и биће још једна велика инвестиција за град Ниш, рекао је Момировић.

Уговор су потписали директор Конкорд Веста д.о.о. Београд Бранимир Мијаиловић и директор Аеродрома Србије д.о.о. Ниш Михајло Здравковић, а потписивању је присуствовала и градоначелница Ниша Драгана Сотировски.

Градоначелница Ниша Драгана Сотировски честитала је ресорном министарству, Аеродрому Србије и извођачима радова јер су препознали потребу за развојем аеродрома који у значајној мери утиче на развој привреде, пре свега туризма.

Велики смо посао довели у Ниш, и једнога дана добићемо и нову зграду јер је битно оставити утисак на људе, да када слете у наш град имају сјајну зграду, да не чекају на процедуре и понесу лепе утиске одавде, нагласила је Драгана Сотировски.

Директор Аеродром Србије д.о.о. Ниш Михајло Здравковић изразио је задовољство због предстојећих радова и предочио који капацитети и услуге ће бити унапређени доградњом новог објекта и реконструкцијом постојећег.

Доградња терминалне зграде омогућиће капацитет за 1,5 милиона путника годишње и моћи ће да опслужи 6 ваздухоплова истовремено. Имаће 5 излаза  и могућност коришћења авио моста, што сада не постоји, као и око 700м2 комерцијалног простора и омогући ће значајно бољи конфорт путника и већи број пратећих садржаја.

Уговорена вредност радова износи око 1.3 милијарде динара без ПДВ-а, а предвиђено време за завршетак радова је две године.

Ниш,

Back to top button