Izdvojene vestiPolitika

Потписани Споразуми у Тирани – слободно тржиште рада на Западном Балкану

СрбијаРеално/ТИРАНА/21.12 – Председник Србије Александар Вучић и премијери Северне Македоније и Албаније, Зоран Заев и Еди Рама, потписали су данас у Тирани Споразум о слободном приступу тржишту рада на Западном Балкану, у оквиру регионалне иницијативе за сарадњу „Отворени Балкан“.

Тај споразум ће омогућити увођење јединствене радне дозволе за те три земље.

Тројица лидера потписала су и Споразум о повезивању система електронске идентификације грађана Западног балкана.

Споразум о сарадњи у ветеринарској, фитосанитарној и области безбедности хране и хране за животиње потписали су министар пољопривреде Бранислав Недимовић и министар пољопривреде Албаније Фрида Крифца и заменик министра пољопривреде Северне Македоније Трајан Димковски.

Споразум између Владе Србије и Савета министара Албаније о узајамном признавању одобрења овлашћених привредних субјеката за сигурност и безбедности (АЕОС) потписали су министар финансија Синиша Мали и министар финансија Албаније Делина Ибрахимај.

Такође, на споразум између Владе Северне Македоније и Савета министара Албаније о узајамном признавању одобрења овлашћених привредних субјеката за сигурност и безбедности (АЕОС) потпис су ставили заменик министра финансија Северне Македеније и министар финансија Албаније..

Споразум о сарадњи акредитационих тела три земље потписан је на маргинама самита.

Потом ће бити одржан Регионални форум о пољопривреди и регионалној сарадњи и на крају ће тројица лидера одржати конференцију за медије.

Back to top button