Društvo

Потпредседник Ћурчић отворио Међународну стручну конференцију предузетница „Бизнис на штиклама 2022“

СрбијаРеално/НОВИ САД/15.06.22.- Потпредседник Покрајинске владе Бранко Ћурчић рекао је на отварању шесте Међународне стручне конференције „Бизнис на штиклама” да је Покрајинска влада посвећена унапређењу женског предузетништва и да досадашњи резултати подршке у тој области показују да смо на правом путу.

Ћурчић је на конференцији посвећеној промоцији и унапређењу женског предузетништва истакао да је Савет за координацију и праћење активности у области економског развоја на територији АП Војводине, на чијем је челу, настојао да уочи проблеме и потребе жена предузетница у АП Војводини, те да у сарадњи са ресорним секретаријатом снажном заједничком подршком допринесе бољем положају жена у бизнису.

„Заједнички циљ нам је да се дође до свих којима је помоћ неопходна, било да покрену сопствени бизнис, било да унапреде постојеће  пословање“, рекао је потпредседник Ћурчић.

Он је навео и то да, иако се бележи тренд раста и развоја женског бизниса, истраживања указују на постојање специфичних препрека са којима се жене суочавају како у фази доношења одлуке за улазак у предузетништво, тако и у фази оснивања и раста њиховог бизниса.

„Због тога је важно да се у креирању будућих активности и мера подршке с једне стране још више ради на афирмацији женског предузетништва, а с друге стране да се делује на уклањању системских препрека за његов развој, на умрежавању и пословном удруживању, као и на већем продору жена у брзорастуће секторе привреде“, казао је Ћурчић и подсетио на то да су предузетнице у Војводини ове године подржане са укупно 7,5 милиона динара субвениција за куповину машина и опреме, као и за услуге.

 „Циљ нам је да у наредном периоду још снажније подржимо наше предузетнице и определимо више средстава за подршку њиховом бизнису, као и да радимо на едукацији за аплицирање за субвенције“, рекао је потпредседник Ћурчић и додао да су скупови попут данашњег значајни како због тога да се тема женског предузетништва подигне на још виши ниво, тако и због тога да се предузетнице упознају са мерама подршке Покрајине, и да се у што већем броју пријављују за субвенције.

Конференција „Бизнис на штиклама 2022“ обухвата бројна стручна предавања и панеле посвећене развоју жена у предузетништву. Ове године, између осталог, панелисти су се бавили темама као што су Закон о социјалном предузетништву, стандардизација, извори финансирања, маркетинг и продаја, млади предузетници, породичне фарме и друго.

На отварању су се обратили покрајински секретар за привреду и туризам Ненад Иванишевић и члан Градског већа Новог Сада задужен за привреду Милорад Радојевић.

Back to top button