Hronika

Потврђена пресуда убици из Лесковца, робијаће 20 година

СрбијаРеално/БЕОГРАД/19.11. – Милош Илић (21) из бојничког села Граница правоснажно је осуђен на 20 година затвора због тешког убиства четворо чланова своје породице. На тај начин Апелациони суд у Нишу потврдио је пресуду лесковачког Вишег суда од 19. марта ове године на коју се његов бранилац жалио.

Kако је наведено у саопштењу те правосудне институције, пресудом Вишег суда у Лесковцу Илић је оглашен кривим за кривично дело тешко убиство и осуђен на казну затвора у трајању од двадесет година у коју му се урачунава време проведено у притвору почев од 12. маја 2020. године када је ухапшен.

– Првостепеном пресудом оптуженом је изречена максимална казна за кривично дело тешко убиство имајући у виду одредбу члана 44 а којом је прописано да доживотни завор не може да се изрекне лицу које у време извршења кривичног дела није навршило 21. годину живота. Истовремено, притвор му је продужен до правоснажности пресуде. На првостепену одлуку жалбу је поднео бранилац окривљеног по службеног дужности али је Апелациони суд одбио и првостепену пресуду потврдио. Након правоснажности пресуде, осуђени је упућен на извршење казне затвора где се и у овом моменту налази – наведено је у саопштењу лесковачког Вишег суда.

Илић је 10. маја прошле године у један сат иза поноћи лишио живота оца И.П. рођеног 1975. године, маћеху Р.Д. рођену 1977. године, сестру И.А рођену 2001. године која је била у деветом месецу трудноће и сестру Р.С. рођену 2008. године .

Back to top button