Društvo

Пожар у КЦС брзо локализован, повређених нема

СрбијаРеално/БЕОГРАД/22.12 – Пожар који је данас избио у Клиничком центру Србије, брзо је локализован, и том приликом нико није повређен, изјавио је командант Ватрогасно-спасилачке бригаде Београд Милос Мајсторовић.

Он је, у изјави за Телевизију К1, прецизирао да је пожар избио у соби са оптичким кабловима, која је служила као сервер за Клинички центар.

“У 8:14 минута добили смо дојаву да гори нешто у подрумским просторијима Клиничког центра који је у изградњи. Послали смо одмах адекватне снаге, осам возила са 25 ватрогасаца, који су стигли на позив”, рекао је Мајсторовић.

Он је додао да су ватрогасне екипе стигле на лице места за неких седам минута, што је врло брзо, с обзиром на услове у саобраћају у том делу града.

“Врло брзо смо локализовали пожар”, истакао је Мајсторовић.

Према његовим речима, велики проблем био је дим, кога је било у великој количини, али на срећу није угрожавао остале објекте у Клиничком центру.

“По локализовању позара, сада смо у фази праћења ситуације”, рекао је Мајсторовић и додао да је сада битно да се грађанима омогући приступ Клиничком центру.

Што се тиче узрока пожара, он је указао да то не раде ватрогасци-спасиоци, већ стручне службе МУП-а.

Back to top button