Izdvojene vestiPolitika

Председник Србије данас и сутра у Тирани, на столу 6 споразума за Отворени Балкан

СрбијаРеално/БЕОГРАД/20.12 – Председник Србије Александар Вучић боравиће данас и сутра у Тирани, где ће са премијерима Албаније и Северне Македоније, Едијем Рамом и Зораном Заевом, учествовати на састанку регионалне иницијативе за сарадњу Отворени Балкан

Предвиђено је потписивање укупно шест споразума, међу којима је и Споразум о условима за слободан приступ тржишту рада на Западном Балкану.

Вучић ће данас у Тирани имати неформалан сусрет са Рамом и Заевом на заједничкој вечери, а сутра је предвиђено одржавање више састанака, речено је Тањугу у Председништву Србије.

У Палати бригада у Тирани, 21. децембра, прво ће бити одржан састанак тројице званичника и чланова делегација са представницима Атлантског савета, на коме ће се разговарати о Стратешком плану за Отворени Балкан 2022.

Затим ће уследити церемонија потписивања трилатералних и билатералних споразума, па Регионални форум о пољопривреди и регионалној сарадњи, на коме ће учествовати званичници, министри пољопривреде и руралног развоја, ректори пољопривредних универзитета и представници привредних комора.

На крају ће тројица лидера одржати заједничку конференцију за новинаре.

Back to top button