Izdvojene vestiSrbija

Председник Вучић честитао Дан војних ветерана

СрбијаРеално/БЕОГРАД/3. 12 – Председник Србије Александар Вучић свим војним ветеранима честитао је 4. децембар – Дан војних ветерана.

„У знак сећања на 1912. годину и потписивање примирја у Првом балканском рату, који представља важан историјски догађај из ослободилачких и одбрамбених ратова Србије, данас традиционално прослављамо један од највећих војних празника“, навео је Вучић.

„Победу за живот, слободу, право гласа и родну земљу, наши преци, али и ви, освајали сте безброј пута. Имена великих српских ратника и хероја који су се борили за очување националног идентитета и континуитета државности српског народа и Војске вођених вером у ослобођење Србије, уписана су и током Првог светског рата, Другог светског рата и ових последњих, за нас ништа мање тешких и болних борбених дејстава.

Прославом данашњег празника ми показујемо да вас не препуштамо забораву, већ поштујемо као људе, вреднујући сваког појединца који чини једну државу јаком, као и војску – један од основних темеља стабилности успешне државе“, истакао је Вучић.

„Поштовани ветерани, уз обећање да ће држава наставити да улаже напоре за побољшање живота војних ветерана широм Републике Србије, честитам вам празник!“, наводи се у честитци председника Вучића.

Back to top button