DruštvoSrbija

Председник Вучић на централној манифестацији поводом прославе Дана полиције

Председник Републике Србије Александар Вучић присуствовао је данас централној манифестацији поводом обележавања Дана Министарства унутрашњих послова и Дана полиције и позвао припаднике полиције да са посвећеношћу, трудом и еланом обављају свој посао, једнако штитећи права свих народа у Србији.

„Велика ми је част што данас могу овде да говорим. Поносан сам на вас и велико хвала на храбрости и на свему што чините за нашу Србију! Ви сте ти који чувате и штитите државу и не постоји ништа теже од тога. Велико хвала на томе што обављате најтежи посао. Чувате ред, мир, поредак и гарантујете свакоме да може да буде сигуран. Ви сте ти од којих зависи борба против криминала и корупције. Тражим од вас да будете још жешћи у тој борби и ничија партијска књижица и положај не сме да вас спречи да спроводите закон”, истакао је председник Вучић на свечаности испред Палате Србија, на којој је 1.337 припадника Министарства унутрашњих послова положило заклетву.  Он је најавио да ће бити нових станова за припаднике полиције и повећања плата у овој и наредној години. 

„За припаднике полиције је важно да имају живот и плату достојне човека и зато ћемо све учинити да наставимо да улажемо. Уверен сам да ћете и ви уложити још више труда и енергије, да ћете имати још више снаге да се обрачунате са криминалом, корупцијом и свима онима који угрожавају нашу земљу”, додао је председник Вучић и изразио захвалност свим припадницима полиције који су, када је било најтеже, бранили земљу и били уз свој народ.

„Ја се поносим вама, за разлику од оних који су се од вас склањали или вас склањали. Држава ће се постарати да живите боље, а ви се преданим радом одужите. Имамо само једну отаџбину, резервну немамо“, поручио је председник Вучић.   

Извор: Танјуг

Back to top button