Izdvojene vestiPolitikaSrbija

Председник Вучић присуствовао почетку рада производног погона фабрике Јумко у Рудној Глави

Фото: Танјуг
Фото Танјуг

Председник Републике Србије Александар Вучић отворио је нови погон фабрике „Јумко“ у Рудној Глави, у којем је запослење добило 80 жена са територије општине Мајданпек. Председник Вучић поручио је данас да је испуњено обећање које је дао житељима Рудне Главе и додао да је у том крају много урађено у претходна два и по месеца.

Захваливши се на дочеку бројним окупљеним грађанима, председник Вучић је нагласио да је од изузетног значаја да се и људима који живе у малим срединама покаже да држава води рачуна о њиховом квалитету живота и да ће се посебна пажња обратити и на инфраструктурне пројекте, како би што више људи остало у том крају.

„Више смо уложили у Рудну Главу, него у претходних 70 година“, рекао је председник Вучић и додао да ће се урадити пут Рудна Глава – Клокочевац у дужини од 11 км. Председник је додао и да ће од Милановца и Голупца ка Великом Градишту, Пожаревцу и Београду грађани моћи да иду брзом саобраћајницом.

Обраћајући се запосленима у фабрици, председник је најавио да ће држава субвенционисати повећање плата од 3.000 динара свим запосленима.

„Ако су вам рекли да радите за 34.000, 35.000 – ми ћемо донети одлуку да их држава субвенционише да вам повећају плате на 38.000. Тај део ће да дода држава да можете још нешто лакше да живите и то ће да буде већ од следећег месеца“, истакао је председник Вучић.

„Овај посао гарантује будућност вама и вашој деци. Знам да овде живе људи који поштују и труд и рад. Надам се да ћемо имати више деце у Радној Глави, а ми ћемо наставити да снажимо нашу Србију,“ рекао је председник Вучић и пожелео много успеха у раду свим запосленима.

Нова фабрика Јумка у Рудној Глави има површину од 1.000 квадратних метара, коштала је око милион евра, а производиће униформе за војску и полицију.

Отварању фабрике присуствовали су и министарка привреде Анђелка Атанасковић, министар привреде и предузетништва Републике Српске Вјекослав Петричевић, председник општине Мајданпек Драган Поповић и представници компаније „Зиђин копер Србија“.

Извор: predsednik.rs

Фото Танјуг
Back to top button