PolitikaSrbija

Председник Вучић са представницима Срба са Косова и Метохије

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се данас у Рашкој са представницима нашег народа са Kосова и Метохије, поводом упада Kосовске полиције у северни део Kосовске Митровице и Звечан, и поручио да је одлука Србије да одбрани наш народ јасна и чврста као стена.

„Шта год да се деси и како год да се деси, Србија и Београд ће бити уз вас. Чуваћемо мир, поштоваћемо све споразуме. Нисам попут неких других и није ова Србија попут оне некадашње Србије. Молимо их, молим НАТО да ради свој посао, молимо Албанце да не покушавају насиљем да Србе уводе у ред, иако имају подршку за то. Ако то опет буду покушали, иако знам да ће после ове реченице цео свет тражити моју главу, мој одговор ће вам бити кристално јасан – у борби у којој морамо да штитимо животе наше деце на Kосову и Метохији, њихов опстанак, ја вам данас кажем, по први пут са сигурношћу , не само да ћемо да заштитимо, већ ћемо у тој борби и да победимо. Чини ми се да се сваки човек данима, недељама, месецима, понекад и годинама, мучи док не преломи, док не донесе одлуку, а тешке одлуке одговорни и озбиљни људи не доносе лако. Ипак, када одлуку донесете, осетите несвакидашњи мир и спокој, јер знате да сте донели не најбољу, већ једину могућу“, поручио је председник Вучић и нагласио да Србија неће дозволити погром и убијање нашег народа. Председник Вучић је након посете Рашки обишао базу Жандармерије у Kраљеву и припадницима ове формације поручио да је дошао у Kраљево да каже хвала за све што су увек чинили у одбрани наше отаџбине, штитећи њене вредности и штитећи њен интегритет.

„Хвала вам на томе што сте увек били ту за нашу земљу, и када су поплаве, и када су пожари, и кад нам је земља нападнута, што никада нисте тражили изговор, што никада нисте тражили лакше решење, јер сте служили својој земљи и свом народу. Даћемо све од себе да не будете у таквој ситуацији и да не дођете у ту позицију, али уколико вас држава позове да штитимо наш народ и да чувамо наш народ, ја знам да ћете се ви не само одазвати, већ знам да ћете своју свету дужност, своју свету обавезу обавити на најчаснији могући начин“, истакао је председник Вучић.

Back to top button