Srbija

Представљање пројекта Чуваркућа – „Стварано у Србији“

СрбијаРеално/БЕОГРАД/25.11 – Привредна комора Србије сутра, 26. новембра, организује презентацију пројекта „Стварано у Србији“ и носилаца жига Чуваркућа из области традиционалне прехрамбене производње у оквиру 15. Сајма етно хране и пића на Београдском сајму.

Александар Богуновић, секретар Удружења за биљну производњу и прехрамбену индустрију ПКС, представиће досадашње резултате пројекта и компаније чији производи су понели престижну ознаку квалитета и домаћег порекла Чуваркућа и говорити о позиционирању српских традиционалних производа на међународном тржишту и заштити географског порекла домаћих производа.

Фото: ПКС

„На Сајму етно хране и пића ове године представиће се више од 300 произвођача традиционалних прехрамбених производа. Мали произвођачи ће углавном наступити на 14 излагачких целина по регионима у организацији Привредне коморе Србије“, најавио је Богуновић.

У организацији Привредне коморе Србије наступиће произвођачи из Лесковца, Зајечара, Пожаревца, Краљева, Крагујевца, Крушевца, Ужица, Ваљева, Зрењанина, Панчева, Београда и Војводине.

Међународни карактер манифестацији даће учесници из Републике Српске и Румуније.

Back to top button