Region

Премијер Црне Горе честитао Дан Клиничког центра

СрбијаРеално/ПОДГОРИЦА/19.12 – Премиојер Црне Горе Здравко Кривокапић честитао је данас Дан националног Клиничког центра и исказао поштовање свим запосленима у том Ценрту посебно у борби против пандемије.

“Угледна директорко Клиничког центра Црне Горе, докторко Радуловић, неизмерно поштоване лекарке и лекари, медицинско и помоћно особље националне Клинике, који у најтежим временима пандемије показујете неизмерну хуманост, солидарност, скромност и пожртвованост, доказујући своју стручност, знање и етичност, желим да вам честитам празник посвећен оснивању Клиничког центра Црне Горе. Сасвим свесни да врло често можете помислити да вас се и институције и друштво јете само када је најтеже и да углавном очекују више него што је реално могуће постићи, желим да вас уверим да је Влада у потпуности упозната – шта и коллико улажете у нашу државу, те шта и колико заслужујете заузврат. Трудићемо се да до краја доведемо пројекат којим ћемо вас растеретити оног дела посла којим сте сада, по нужди, оптерећени”, поручио је Кривокапић.

Наше знање и наше вредности, додао је, неће своју афирмацију тражити другде, лекари и цели систем здравства, у целости ће добити заслужено поштовање и боље услове за рад, а грађани Црне Горе, виши ниво здравствене сигурности и комфора.

“Вишедеценијској, системски смањеној ажурности управљачких институција, њиховој оријентисаности на пројекте форме, а мање на фундаменталне подухвате базе и садржаја, дошао је крај. Почео је да куца часовник који мјери вријеме санирања акутних проблема и инвестирања у програме који ће отклонити хроничне недостатке капацитета државног здравственог система. Домаћински бринући о најрепрезентативнијој и најреферентнијој здравственој институцији у Црној Гори, ресорно Министарство и Влада Црне Горе не сумњају да ће Клинички центар Црне Горе и даље бити расадник даровитих лекара, највећа школа медицинске праксе нашег здравства и топла и лековита постеља за све грађане Црне Горе којима је потребна медицинска нега и помоћ”, наводи се у честитки премијера Кривокапића.

Back to top button