Region

Премијер Црне Горе разговарао са изасланицом немачког МВП Сузаном Шуц

СрбијаРеално/ПОДГОРИЦА/30.11 – Премијер Црне Горе Здравко Кривокапић састао се данас са изасланицом Министарства Савезне Републике Немачке за Југоисточну Европу, Турску, ОЕБС и Савет Европе, Сузаном Шуц.

Кривокапић је казао да влада жели да убрзаним корацима уђе у Европску унију и поручио „чланство у ЕУ је наш стратешки циљ, на ком Црна Гора доследно ради и улаже максимум напора“.

Црногорски премијер је захвалио изасланици Шуц на континуираној подршци коју Немачка пружа Црној Гори на европском путу и саопштио да је влада посвећена реформама у области владавине права, нагласивши да је посебан фокус на остваривању конкретних резултата у борби против организованог криминала и корупције. Кривокапић је саговорницу упознао и са реформским програмима владе, Европа сад, Црна Гора одмах, Европа овде и Црна Гора ради, истакавши да је циљ да, кроз економски развој, расту демократија, грађанска и еколошка Црна Гора.

Шуц је казала да је радује што је Црна Гора од свих земаља Западног Балкана постигла највећи напредак у процесу европских интеграција и истакла да Немачка помно прати развој ситуације у свим земљама Западног Балкана, нагласивши да је неопходно учинити додатне напоре како би се убрзао пут ка ЕУ.

„Желимо да Црна Гора остане на проевропском и проатлантском путу и надамо се да ће остварити брзи напредак, јер је то важно, како за Вашу земљу, тако и за регион“, саопштила је Шуц.

Саговорници су се сагласили да је Берлински процес од изузетног значаја за земље Западног Балкана, те да има незамјењиву улогу у јачању регионалне сарадње и повезивању земаља региона са ЕУ.

Back to top button