Region

Премијер Кривокапић честитао Бадњи дан и Божић по грегоријанском календару

СрбијаРеално/ПОДГОРИЦА/23.12 – Премијер Црне Горе Здравко Кривокапић честитао је надбискупу барском Року Ђонлешају, бискупу которском, монсињору Ивану Штироњи и верницима Католичке цркве у Црној Гори, Бадњи дан и Божић по грегоријанском календару.

„Велике су поруке које са собом носи најрадоснији хрићански празник. Лјубав и поштовање према човјеку се рађа. Доброта, мир и разумијевање се стичу и напорно и са трудом се чувају. Сви људи свакодневно стоје пред личном провјером – колико смо одговорни, колико солидарни и колико смо захвални.

Божић нас наново подсјећа и подстиче да надиђемо основну грађанску коректност и њене стандарде, личним примјером, колико је то могуће, помјеримо навише. Божић нас позива да будемо бољи, толерантнији, искренији, несебични и праведни. Сабрање таквих људи, способно је да твори дурштво благостања. У нади да ће Црна Гора постати таква заједница, свима који славе Божић по грегоријанском календару, желим да у радости, миру, љубави и молитви са својим породицама и пријатељима, проведу наступајуће благе дане“, наводи се у честитки премијера Кривокапића.

Back to top button