Region

Премијер Кривокапић присуствовао божићној миси у Бару

СрбијаРеално/БАР/25.12 – Председник Владе Црне Горе Здравко Кривокапић присуствовао је на католички Божић поноћној миси у катедрали Светог Петра Апостола у Бару.

Миси су присуствовали предсједник Скупштине Алекса Бечић и државни секретар у Министарству правде, људских и мањинских права Бојан Божовић.

Свету мису служио је надбискуп барски монсињор Рок Ђонлешај.

Премијер је раније у честитки свештенству и вјерницима, који Божић славе по грегоријанском календару, поручио да су велике поруке које са собом носи најрадоснији хришћански празник.

Фото: Влада Црне Горе

„Љубав и поштовање према човјеку се рађа. Доброта, мир и разумијевање се стичу и напорно и са трудом се чувају. Сви људи свакодневно стоје пред личном провјером – колико смо одговорни, колико солидарни и колико смо захвални. Божић нас наново подсјећа и подстиче да надиђемо основну грађанску коректност и њене стандарде, личним примјером, колико је то могуће, помјеримо навише. Божић нас позива да будемо бољи, толерантнији, искренији, несебични и праведни. Сабрање таквих људи, способно је да твори дурштво благостања. У нади да ће Црна Гора постати таква заједница, свима који славе Божић по грегоријанском календару, желим да у радости, миру, љубави и молитви са својим породицама и пријатељима, проведу наступајуће благе дане“, наводи се у честитки премијера Кривокапића.

Back to top button