Region

Kривокапић: Развој инфраструктуре, обезбедиће интензивнији економски раст и развој

СрбијаРеално/ЦРНА ГОРА/10.12. – „Један од најзначајнијих стратешких циљева Црне Горе је развој инфраструктуре у областима од значаја за интензивнији економски раст и развој. Припремом Јединствене листе приоритетних инфраструктурних пројеката, на којој сви ресори посвећено раде, допринећемо сагледавању и реализацији важних пројеката у области саобраћаја, енергетике, заштите животне средине, друштвеним делатностима, попут образовања, здравства, правде, рада и социјалног старања, као и дигиталној инфраструктури”, казао је предсједник Владе, проф. др Здравко Kривокапић на другој седници Националне инвестиционе комисије која је данас одржана.

Премијер је казао да је веома важно, имајући у виду ограничене домаће и међународне изворе финансирања развоја инфраструктуре, да се расположива финансијска средства усмере на стратешки значајне пројекте, који ће имати највећи утицај, како на друштвено-економски развој, тако и на испуњење обавеза из процеса приступања ЕУ.

На данашњој седници, чланови Националне инвестиционе комисије су размотрили и усвојили Полугодишњи извјештај о раду тог тела и анализирали Информацију о ажурирању Јединствене листе приоритетних инфраструктурних пројеката.

На седници је указано на важност правовременог планирања пројеката за финансирање у оквиру Економског и инвестиционог плана за Западни Балкан. У том контексту је размотрена динамика учешћа ресорних министарстава у позивима који се обављују кроз Западнобалкански и инвестициони оквир.

Back to top button