DijasporaIzdvojene vesti

Премијера филма “Тома” у Њујорку

СрбијаРеално /БЕОГРАД/ 17.11 – Након велике америчке премијере у Чикагу, филм “Тома” је премијерно приказан и у Њујорку, а две пуне сале чувеног ДГА театра посведочиле су сјајном остварењу Драгана Бјелогрлића. У публици су се могли чути језици свих народа и народности бивше Југославије, који су се на крају, помешани са сузама, стопили у једно те исти и у једно велико – “Браво”!

А то громогласно “браво” на својој кожи имали су прилике да осете режисер Драган Бјелогрлић и глумци Тамара Драгичевић (Бенчина) и Петар Бенчина, који су се поклонили пред публиком, а онда наставили разговор са њом, одговарајући на бројна питања везана за саму идеју, снимање филма, али и детаље из живота легендарног Томе Здравковића.

” После Чикага, где се десило нешто невероватно, и где је оборен рекорд у броју гледалаца на једној филмској премијери у дијаспори, филмска бајка је настављена и овде у Њујорку. Ово су заиста биле ноћи за памћење, како нама који смо дошли из Београда, тако верујем и овим дивним људима који су нас дочекали овде. Морам да признам да нисам очекивао овакво интересовање, нарочито после поплаве пиратских снимака, али се показало да међу балканском емиграцијом има много истинских поклоника седме уметности, који знају где се филмови гледају са највише уживања и поштују рад нас уметника. Због тога смо им неизмерно захвални и они су ти који заправо заслужују један велики аплауз на крају ових премијера”, истакао је режисер филма “Тома”.

Његово мишљење деле и глумци који су допутовали с њим из Београда, Тамара Драгичевић и Петар Бенчина, као и филмски “Тома”, Милан Марић, који је, на жалост, изостао у Њујорку, јер је због хитних обавеза и снимања наставка серије “Државни службеник” морао да се врати у Београд.

Америчка турнеја филма “Тома” се наставља предстојећег викенда, пројекцијама у Лос Анђелесу (20.новембар), Бостону (19 и 20.новембар) и Кливленду (20.новембар), а филм за то време незаустављиво граби ка свом милионитом гледаоцу, који ће, како ствари стоје, филм погледати управо на једној од премијера у САД.

Организатори овог догађаја били су портал Сербиан Тимес и Цхицаго Евентс, а премијери су присуствовали конзул и вицеконзул Републике Србије у Њујорку, Олгица Влачић и Драган Ковачевић, који су својски подржали одржавање премијере, као и бивши генерални конзул Црне Горе, Жељко Стаматовић, те актуелни вицекунзул Црне Горе Маја Василијевић. У публици се нашао и познати српски глумац који тренутно живи у САД, Никола Ђуричко, који је претходне вечери водио хуманитарни догађај у организацији Српског филантропског удружења.

Back to top button