BeogradIzdvojene vesti

Прихватилиште за децу Београда примило донацију компаније “Имлек”

СрбијаРеално/БЕОГРАД/19.11. – Градска секретарка за социјалну заштиту Наташа Станисављевић присуствовала је данас у Прихватилишту за децу Београда предаји донације компаније „Имлек” поводом Светског дана детета – 20. новембра.

Наташа Станисављевић је свој деци Београда честитала Светски дан детета и нагласила важност скретања пажње јавности на проблеме с којима се деца суочавају, као и на то како да се унапреди и побољша положај деце у Београду.

– Оно што је најважније јесте сврха Светског дана детета, односно дечја права која су део универзалних људских права, и самим тим неотуђива, и о којима се не сме преговарати. Захваљујем компанији „Имлек” на данашњој донацији и на томе што подржавају установу Прихватилишта за децу, те као друштвено одговорна компанија показују колико мисле на добробит деце. Обавеза и дужност свих нас јесте да створимо амбијент у коме ће сва деца имати срећно детињство јер деца јесу будућност ове земље. Установа Прихватилиште за децу Београда је у протеклих 60 година била дом за 70.000 деце без родитељског старања. То су деца којима је потребна системска подршка и подршка друштвено одговорних компанија и потребно је да сви имамо исти циљ како бисмо градили будућност у којој ће сва деца имати срећно детињство – рекла је Наташа Станисављевић.

Директорка Прихватилишта за децу Београда Данијела Стајковић навела је да је деци у Прихватилишту свака донација важна.

– Такође, пажња коју деци поклања Секретаријат за социјалну заштиту је свакако веома значајна. Деца уз помоћ стручног тима покушавају да пронађу пут који ће им омогућити здрав живот и одрастање. Ниједно дете не би смело да буде жртва злостављања или да буде остављено на улици и заборављено – рекла је Данијела Стајковић и захвалила компанији „Имлек” на донацији.

Менаџерка корпоративнх послова компаније „Имлек” Марија Маловић истакла је да ова компанија разним донацијама традиционално обележава све дечје јубилеје. Захвалила је градском Секретаријату за социјалну заштиту и Граду Београду што омогућују да њихове донације стижу на најбржи начин

Back to top button