Svet

Пријава против аустријског канцелара због кршења мера

СрбијаРеално/БЕЧ/30.11 – Слободарска партија Аустрије поднела је пријаву против аустријског канцелара Александера Шаленберга, као и других политичара који су учествовали у хуманитарној емисији на јавном сервису ОРФ “Светлост у тами”, због наводне журке после снимања.

Поред канцелара у емисији су били председник Аустрије Александер ван дер Белен, вицеканцелар Вернер Коглер, министар здравља Волфганг Микштајн, министарка одбране Клаудија Танер, министар унутрашњих послова Карл Нехамер, министарка туризма Елизабет Кестингер и министар рада Мартин Кохер, али и лидерка опозиционе Социјалдемократске партије (СПО) Памела Ренди Вагнер.

Фотографије су изазвале бројне дебате у јавности, јер се на њима види како политичари уживају и не носе маске, упоркос локдауну и строгим мерама.

Слободарска партија поднела је пријаву због кршења епидемијских мера, приложивши као доказ видео-материјал и фотографије.

Такође, пријаву против председника, канцелара и других политичара поднео је и један адвокат из Доње Аустрије Штефан Данцингер, који је тренутно у карантину због коронавируса.

Back to top button