Srbija

Пријаве послодаваца за модел дуалног образовања трају још седам дана

СрбијаРеално/БЕОГРАД/23.11. – Заинтересовани послодавци који желе да се укључе у модел дуалног образовања за наредну школску годину, пријаве могу поднети најкасније до 30.новембра 2021. године.

Послодавци се могу пријавити путем специјализованог веб портала Привредне коморе Србије http://portal.dualnoobrazovanje.rs/ на којем креирају профил компаније и на једноставан начин, подносе пријаву за укључивање у модел дуалног образовања.

Од следеће, школске 2022/2023. године, у понуди за реализацију по дуалном моделу ће се наћи и 9 нових образовних профила: електротехничар телекомуникација, руковалац пољопривредне механизације, кулинарски техничар, хотелско-ресторатерски техничар, туристички-техничар, водоинсталатер, техничар индустријске роботике, галантериста и израђивач хемијских производа.

Приликом пријављивања, послодавци подносе Изјаву о спремности за укључивање у дуално образовање и Захтев за акредитацију. Пратећу документацију за акредитацију послодавци достављају најкасније до 15. децембра, електронским путем на мејл: obrazovanje@pks.rs или на адресу Привредне коморе Србије, Ресавска 13-15, Београд.

Све пријаве које садрже потпуну документацију биће обједињене у План потреба привреде, који ПКС званичним путем доставља Министарству просвете, науке и технолошког развоја. Коначну одлуку о структури уписа и одобреним дуалним профилима донеће МПНТР објављивањем Конкурса за упис ученика у средње школе, који се очекује крајем марта 2022. године.

Више информација послодавци могу пронаћи на сајту Привредене коморе Србије.

Back to top button