Svet

Примери онога што се дешава, оно што је ван стола у преговорима са Русијом

СрбијаРеално/Вашингтон/20.02.22. – Секретар за штампу Пентагона Џон Kирби рекао је у данас да упркос доказима да се Русија спрема да нападне Украјину, САД остају посвећене тражењу дипломатског решења, а Kирби је илустровао како би преговори са Kремљом могли да изгледају.

У наступу на „Фокс њуз данас“, Kирби је рекао да је Бајденова администрација „дала озбиљне предлоге о начинима на које можемо да променимо ствари које радимо у Европи“, како би се позабавила забринутошћу руског председника Владимира Путина.

„Дали смо озбиљне предлоге о начинима на које можемо да променимо ствари које радимо у Европи како бисмо покушали да решимо ситуацију“, рекао је Kирби, додајући да „неке ствари очигледно нису на столу“.

На питање водитеља Била Хемера шта није на столу, Kирби је посебно поменуо питање уласка Украјине у НАТО.„То је питање за Украјину и за НАТО“, рекао је Kирби. „То није нешто на шта господин Путин може једноставно да уведе вето или да сам одлучи. Такве ствари су, опет, између алијансе и Украјине.“ Преноси Фокс њуз

Back to top button