Izdvojene vestiSrbija

PRINCEZA KATARINA ČESTITALA MEĐUNARODNI DAN MEDICINSKIH SESTARA

SrbijaRealno/Beograd/12.05.24. – Povodom Međunarodnog dana medicinskih sestara, Nj.K.V. Princeza Katarina uputila je svoje najtoplije čestitke svim medicinskim sestrama i medicinskim tehničarima u Srbiji, Republici Srpskoj i širom sveta ističući značaj njihovog rada za sisteme zdravstvene zaštite i dobrobit pacijenata. Ovaj dan je prilika da se istakne važna uloga medicinskih sestara u zdravstvenom sistemu, kao i da se pruži zahvalnost za njihov nesebični rad i predanost u pružanju zdravstvene zaštite.

„Medicinske sestre i medicinski tehničari zaslužuju naše divljenje i poštovanje svojom izuzetnom hrabrošću, snagom i odanošću. Kada je neko bolestan, kada ode u bolnicu, to su situacije koje nikada nisu lake, mogu da donesu mnogo briga i strah, strepnju od nepoznatog, ali medicinske sestre su te koje su uvek tu da nas vode kroz takve izazove, da nam pomognu, pruže ruku, utehu i lepu reč. Ne samo pacijentima već i njihovim porodicama.

Svakodnevno se suočavaju sa izazovima i rizicima, ali ostaju posvećene svom poslu, čineći sve što je u njihovoj moći da pomognu pacijentima. Medicinske sestre su srce i duša svakog zdravstvenog sistema. Zajedno sa lekarima, oni čine sjajan i nesalomiv tim, koji svakodnevno rizikuje svoje zdravlje, da bi spasavale živote drugih. Zato je rad medicinskih sestara i medicinskih tehničara toliko važan i zaslužuje svaku pohvalu, svakog dana.

Medicinske sestre daju sve od sebe svima kojima je potrebno, nesebične su, ljubazne, i najveća podrška svojim pacijentima. Drage medicinske sestre, hvala vam na neumornoj brizi i ljubavi prema pacijentima! Vi ste naši svakodnevni heroji i od srca vam zahvaljujemo na brizi i saosećanju“, rekla je Nj.K.V. Princeza Katarina.

Njeno Kraljevsko Visočanstvo je takođe naglasila važnost saradnje i razmene znanja i iskustava među medicinskim sestrama, kao ključnog faktora u podizanju kvaliteta zdravstvene zaštite. Upravo iz tog razloga, Nj.K.V. Princeza Katarina osnovala je Kraljevski odbor medicinskih sestara, koji ima za cilj da pruži podršku i podstakne saradnju širom naše zemlje u ovom važnom sektoru.

Međunarodni dan medicinskih sestara obeležava se svake godine 12. maja, na rođendan Florens Najtingejl, koja se smatra pionirkom modernog sestrinstva. Ovo je prilika da se oda priznanje i zahvalnost svim medicinskim sestrama i tehničarima širom sveta, koji svojim radom i požrtvovanjem čine ogroman doprinos zdravstvenom sistemu i dobrobiti pacijenata.

Preporuka: https://srbijarealno.rs/automatski-nacrtpatrijarh-porfirije-krstio-princezu-mariju-u-dvorskoj-kapeli/

Back to top button