Izdvojene vestiTurizam

Припрема се богат туристички програм из Србије за Експо 2020 Дубаи

СрбијаРеално/БЕОГРАД/23.11 – Привредна комора Србије позвала је заинтересоване привреднике да до 28. новембра пријаве учешће на 5. тематској недељи Светскe изложбe Експо 2020 Дубаи посвећеној туризму. Тематска седмица „Путовања и повезаност“ траје од 7. до 15. јануара, а позив је намењен свим компанијама из области путовања, смештаја, хотелијерства, услужних делатности у области забаве, манифестација, фестивала, културе, спорта, конгресног туризма, изложбених простора, као и свих видова транспорта људи и робе, а заинтересоване компаније треба да попуне упитнике на енглеском језику и да их пошаљу на мејл turizam@pks.rs. Упитници и остале неопходне информације доступни су на линку https://pks.rs/dubai-expo-2020

„У недељи која промовише путовања и туристичку индустрију, очекујемо потписивање неколико званичних протокола између институција Србије и УАЕ, који треба да унапреде економску и инвестициону сарадњу, али и отворе нове пословне могућности. Кроз представљање винчанске културе, српских великана Николе Тесле и Михајла Пупина, као и великих спортиста, Србију посетиоци изложбе упознају као модерну, атрактивну и савремену дестинацију са изузетним природним богатствима, географским положајем, традицијом квалитетних фестивала, богатим ноћним животом и култом добрих домаћина која нам увек враћа туристе. За месец и по дана изложбе павиљон је посетило преко 255.000 посетилаца, што је одличан показатељ атрактивности самог павиљона и организованих садржаја“, истиче Тијана Маљковић, секретарка Удружења за туризам Привредне коморе Србије.

У привредној делегацији Србије биће представници рецептивног туризма, хотела из целе Србије, туристичке агенције које се баве одлазећим видом путовања, представници конгресног и манифестационог туризма, наутичке привреде, али и компаније које су патентирале нове софтвере и платформе који се за ХОРЕКА индустрију ”извозе” из наше земље.

Туристичка организација Србије припрема богат промотивни програм и након њихове презентације, биће заједнички организован пословни сусрет наших представника привреде са великим туроператорима из Емирата, али и са далеких прекоокеанских тржишта. Кроз промоцију туризма и културе Србија може привући све већи број инвеститора, посетилаца, конгреса као и велики број спортских и културних догађаја који доносе велику зараду и привреди, и држави, додаје Маљковић.

„Пријавите се, будите поносни члан наше делегације, представник одабране туристичке привреде која ће представљати ту грану целом свету у недељи туризма, убележите нове пословне победе, али и посетите изложбу која ће променити ваш поглед на свет, перспективу промоције и фреквенцију пословања“, поручила је представница ПКС.

Под слоганом ‘Повезивање умова, стварање будућности’ у петој тематској недељи очекује се да туристичка индустрија покаже своју енергију оживљавања и екпанзије кроз нове технологије, нови начин путовања и повезивања након пандемије Ковид 19.

Учешће на Светској изложби привредницима из Србије омогућено је уз повлашћене услове који обухватају бесплатну авио карту (чартер лет Београд-Дубаи-Београд), бесплатне локалне трансфере, смештај по повлашћеним ценама у одабраним хотелима, као и бесплатно коришћење Хаба Србије у слободној зони Dubai South

Светска изложба “Експо 2020 Дубаи” почела је 1. октобра 2021. и трајаће до 31. марта 2022. године.

Back to top button