Sport

Признање за Србију у области борбе против допинга у спорту и спортске медицине

СрбијаРеално/БЕОГРАД/30.11 – Извршни одбор Светске антидопинг агенције је на редовној годишњој седници изабрао Милицу Вукашиновић Весић, директорку Антидопинг агенције Србије за члана Сталног комитета за здравље, медицину и истраживања. Стални комитет Светске антидопинг агенције, броји само 12 чланова изабраних из целог света, који представљају сам врх спортске медицине у свету и једно је од најугледнијих у најпрестижнијих тела Светске антидопинг агенције.

Вукашиновић Весић је еминетни стручњак наше земље која је до сада била представник Србије у медјународним спортским федерацијама као Секретар медицинске комисије Европске пливачке федерације и члан Правне и етичке комисије Светске рвачке федерације, где је својим ангажовањем и радом препозната вишеструко на међународном нивоу. Поред тога, у њеном мандату, Србија је кроз рад Антидопинг агенција Србије добила статус земље која служи као пример другима у борби против допинга у спорту. Ипак, оно што Вукашиновић Весић увек истиче је да је циљ рада Антидопинг агенције то да данас спортисти Србије у Антидопинг агенцији Србије имају подршку да се у континуитету едукују, сачувају своје здравље и постижу врхунске резултате на поштен начин, без коришћења било каквих недозвољених супстанци.

Одабир представника Србије у ово изузетно значајно тело Светске антидопинг агенције представља велико заслужено признање како за Вукашиновић Весић, тако и за Министарство омладине и спорта и Антидопинг агенцију Србије, који су системски и у синергији са свим надлежним органима у Републици Србију учинили да данас Србија буде један од лидера у свету на пољу борбе против допинга у спорту.

Back to top button