Društvo

Протест поводом привођења током блокаде путева у суботу

СрбијаРеално/БЕОГРАД/28.11 – У центру Београда на Тргу Републике вечерас су се окупили еколошки активисти Ии грађани који протестују против, како наводе, насиља које се догодило у суботу на улицама Србије.

Протест је организовала странка Заједно за Србију, а придружили су се и припадници Еколошког устанка и Не давимо Београд, јавља Танјуг.

Како су навели они захтевају да се ослободи из притвора ухапшени који је у суботу на протесту у Шапцу зауставио багер, који је, према њиховим тврдњама, кренуо на окупљене грађане.

Они, такође, захтевају хитно привођење возача багера као и привођење особа које су, како тврде, чекићима и палицама напали окупљене грађане.

Окупљени носе транспаренте на којима пише “За добар Београд”, “Рио Тинто еколошки нацизам”, а њима су се обратили лидер Заједно за Србију Небојша Зеленовић, еколошки активиста Александар Јовановић, Добрица Веселиновић из покрета Не давимо Београд, као и да адвокат Данијела Несторовић и активиста Странке слободе и правде Брајан Брковић.

Они су поручили окупљеним грађанима да компанија Рио Тинто не сме да буде у Србији и захвалили Еко стражи која је данас организовала протесте против загађења ваздуха.

Потом су кренули у шетњу до РТС-а.

Како су навели, желе да РТС чује њихове захтеве и да се на РТС чује све оно што се јуче дешавало у Србији.

Саобраћај у Македонској улици је блокиран.

У Србији су у суботу организовани протести и блокада кључних саобраћајница у знак протеста против доношења закона о експропријацији земљишта и закона о референдуму, током којих је дошло до неколико инцидената.

Back to top button