Društvo

Протести у Шапцу, траже правду за претученог Прокића

СрбијаРеално /ШАБАЦ/ 29. 11 – У центру Шапца окупило се више хиљада грађана како би тражили правду за суграђанина Душка Прокића, багеристу који је претучен у суботу.

Поред правде за Душана говорници на протесту испред Основног јавног тужилаштва у Шапцу затражили су да одговарају и сви виновници суботњег догађаја који су спречавали слободу кретања – мирни одлазак људи на 13. рођендан СНС-а, преноси Пинк.

Градоначелник Шапца Александар Пацић, народни посланик Бобан Бирманчевић и шабачки одборник Александар Прерановић поручили су да је Шабац слободан град и да сви путеви и улице у Шапцу морају бити слободни.

Позвали су надлежне државне органе да хитно реагују истичући да ће се овакви скупови одржавати све док правда не стигне за људе попут Душана Прокића, а рука правде против његовог батинаша Драгана Миловановића Црног и његових сабораца и оних који иза свега стоје, што су, по њиховм речима Душан Петровић, Небојша Зеленовић, Драган Ђилас…

Речено је да је Србија на најбољем могућем путу којим је води Александар Вучић и да нико и ничим не може спречити њен и прогрес њених грађана. Наглашено је да су за само два или три сата окупили 6 хиљада људи, а да су се спремали као они који су организовали немире у суботу било би их бар сто хиљада.

Окупљени поред транспарената носе и српске заставе као и заставе Српске напредне странке.

Народ на протесном скупу, у центру града, тражи правду за Прокића, багеристу који је претучен, у суботу, у време блокаде које је организовала опозиција, када се својом машином кретао магистралним путем у околини Шапца.

Док лекари на ВМА чине све да му санирају повреде, истовремено страхују да ли ће моћи да му санирају вид на десном оку.

За напад на Прокића осумњичен је Шапчанин Драган Миловановић Црни, који је приведен због тог догађаја, али му није одређен притвор.

Back to top button