DijasporaIzdvojene vesti

PRVI SVETOSAVSKI BAL U AMERICI

SrbijaRealno/SAD/30.01.24. –Premijerni put u Americi srpska dijaspora organizovala Svetosavski bal, a sala crkve Svetog Save u Merilvilu, Indijana, ugostila je zvanice iz celog regiona Srednjeg Zapada.

Sve je počelo koktelom, a goste je na ulazu dočekala topla dobrodošlica i poklon paketići jednog od sponzora događaja, kompanije MTEL Global, koja je dame dočekala sa prigodnim lepezama, a gospodu sa slatkim zalogajima i prigodnim sitnicama. Predstavnici MTEL Global su iskoristili priliku da zvanice upoznaju sa ekskluzivnom ponudom srpskih i balkanskih TV kanala, kao i najnovijih TV serija i filmova koje mogu gledati na njihovoj platformi.

Posle intoniranja himne prigodnu besedu održao je sveštenik Dobrivoje Milunović, uz molitvu koja je prethodila večeri. Zatim je prikazan dokumentarni film o Svetom Savi, delo režisera Hadži Aleksandra Đurovića, da bi drugi deo programa otpočeo horskom izvedbom Svetosavske himne.

Pozdravnu reč domaćinima i gostima uputio je i generalni konzul Srbije u Čikagu Damjan Jović, koji je podsetio na životni put i ulogu Svetog Save kao pionira pismenosti, duhovnosti, ali i diplomatije u srpskom narodu.

DIPLOMATIJA NA OKUPU: Konzul BiH Tatjana Telić sa suprugom (gore) i konzul Srbije Damjan Jović sa suprugom i diplomatskim osobljem Konzulata.

Back to top button