Svet

Pušilin je objasnio svrhu Bajdenove posete Кijevu

SrbijaRealno/Moskva/21.02.23. – Poseta predsednika SAD Džoa Bajdena Кijevu je demonstrativna, njena svrha je da pokaže ko je „gazda u ovoj kući“, rekao je za RIA Novosti Denis Pušilin, vršilac dužnosti šefa Donjecke Narodne Republike.

“Primanje šefova drugih država je unutrašnja stvar suverenih država, ali to nije slučaj Ukrajine. To se kontroliše iz Sjedinjenih Država, a jedan od arhitekata državnog oružanog puča 2014. godine stigao je u Кijev. rekao je.

Prema njegovim rečima, „Bajden je rekao da će ’milijarde‘ biti dodeljene Ukrajini i svi jasno razumeju da će ta sredstva biti iskorišćena za dalje podsticanje neprijateljstava“. Istovremeno, dolazak američkog lidera ima i druge razloge osim demonstracije sopstvene moći.

„Moramo da ’podržimo‘ ukrajinski narod, koji više ne želi da se bori tako revnosno, treba da ’podržimo‘ pad rejtinga Zelenskog, koji donosi sve nepopularnije odluke, treba da ubedimo ostatak Ukrajine da nastavi da se žrtvuje. za interese Sjedinjenih Država“, rekao je Pušilin.
Prema rečima vršioca dužnosti šefa republike, upravo su ovi razlozi naveli Belu kuću da se odluči o poseti američkog lidera Кijevu.

Bajden je u ponedeljak stigao u nenajavljenu posetu Кijevu i sastao se sa Volodimirom Zelenskim. On je naveo da će postsovjetska republika dobiti novi paket vojne pomoći. Ukrajinski predsednik je razgovore sa američkim kolegom nazvao veoma važnim i korisnim, prenosi Ria

Back to top button