Beograd

Путеви у Младеновцу проходни, уредно снабдевање водом и струјом

СрбијаРеално/МЛАДЕНОВАЦ/13.12 – Сви путеви на територији општине Младеновац су проходни, а саобраћај се одвија без икаквих проблема, рекао је координатор Штаба зимске службе Општине Младеновац Никола Милошевић.

Како је саопштено из ове општине, претходна 24 сата на чишћењу младеновачких улица првог и другог приоритета радиле су екипе предузећа „Штрабаг” и ЈКП „Београд-пут”.

„Како би улице биле рашчишћене у што краћем року, Општина Младеновац ангажовала је и младеновачко комунално предузеће чије су екипе изашле на терен са свом расположивом механизацијом. Екипе овог предузећа радиле су на чишћењу улица трећег приоритета у граду и младеновачким селима, као и на чишћењу снега са пешачких стаза, степеништа, прилаза институцијама и установама и другим јавним површинама.

Услед пада два дебла и оштећења далековода, јуче је дошло до прекида у напајању електричном енергијом, али су кварови санирани у најкраћем року. На територији целе општине уредно је снабдевање водом, електричном и топлотном енергијом, а саобраћај се одвија без икаквих проблема“, казао је Милошевић.

Фото: Беоинфо

Како би сви путеви и пешачке комуникације на територији општине Младеновац биле проходне, Општина је отворила телефонски сервис путем којег грађани могу да пријаве проблеме настале услед снежних падавина. Број телефона 011/7455-679 отворен је 24 сата дневно за комуникацију са грађанима.

„Омогућили смо да грађани Младеновца функционишу неометано, како у центру града тако и у свим младеновачким селима. У току ноћи очистили смо снег до куће нашег суграђанина у Марковцу, како би јутрос санитет могао да га одвезе на дијализу. Очистили смо улице до пољопривредних газдинстава која свако јутро предају млеко, потрудили смо се да се живот у Младеновцу одвија уобичајено упркос великој количини падавина“, казао је Милошевић.

Путари у Младеновцу током дана радиће на чишћењу улица у селима под Космајем као и на свим локацијама на којима се укаже потреба за тим.

Општина Младеновац је обезбедила довољне количине индустријске соли за посипање тротоара и прилаза зградама које се од јутрос деле стамбеним јединицама. Представници скупштина станара, управници стамбених заједница и власници кућа со могу да преузму и у ЈКП „Младеновац”, наводи се у саопштењу.

Back to top button