Svet

Putin: Dešavanja u Ukrajini idu prema planu, ekonomska situacija Rusije stabilna

SrbijaRealno/Moskva/15.01.23. – Ruski predsednik Vladimir Putin ocenio je danas da se ”specijalna vojna operacija u Ukrajini” odvija prema planu Ministarstva odbrane Rusije. ”Dinamika operacije je pozitivna.

Nadam se da će nam se naši borci pružiti još razloga za zadovoljstvo svojim rezultatima na bojnom polju”, rekao je Putin, prenosi TAS S. Ranije danas rusko ministarstvo odbrane saopštilo je da su ruske trupe juče izvele raketni napad na ukrajinski vojni sistem komande i kontrole i povezane energetske objekte, a kako su istakli u ministarstvu, pogođeni su svi ciljani objekti. Rusko Ministarstvo odbrane je 13. januara objavilo da su ruske snage prethodnog dana prezuele kontrolu nad gradom Soledar, koji se nalazi u blizini Bahmuta, važnog saobraćajnog čvorišta preko koga se snabdevaju ukrajinske trupe u Donbasu.

Putin je ekonomsku situaciju u Rusiji ocenio kao stabilnu. ”Situacija je bolja ne samo od onoga što su predviđali naši protivnici, već i mi”, rekao je Putin i dodao da ”situacija nije samo stabilna, već sasvim zadovoljavajuća”. Ruski predsednik je naveo da je nezaposlenost jedan od glavnih makroekonomskih pokazatelja Rusije, na istorijskom minimumu. ”Inflacija je niža od očekivane i ima, što je najvažnije, opadajući trend. Verujem da će do kraja prvog kvartala ove godine pasti sa sadašnjih 11,9 odsto, na možda pet”, rekao je Putin. On je rekao da su industrijska proizvodnja, poljoprivreda i građevinarstvo u zemlji takođe u porastu, prenosi TAS S.

Back to top button