Svet

Путин: Европа крива што тамо хрле стотине хиљада миграната

СрбијаРеално /БЕОГРАД/ 14.11 – Председник Русије Владимир Путин изјавио је да су европске земље саме створиле услове да стотине хиљада миграната крену ка њима, а да сада покушавају да скину са себе одговорност за оно што се дешава.
Путин је, коментаришући мигрантску кризу на пољско-белоруској граници, за ТВ Русија1 рекао да су европске земље саме криве за то.

“Рекао сам зашто: из политичких, војних и економских разлога. Они су сами створили услове да хиљаде и стотине хиљада људи крену. И сада траже кривце да би скинули са себе одговорност за догађаје који се дешавају”, истакао је Путин, преноси РИА Новости.

Председник Русије је изразио спремност Москве да олакша избегличку кризу на белоруско-пољској граници, која је и граница Белорусије са ЕУ.

“Када чујем оптужбе на наш рачун желим свима да поручим – бавите се својим домаћим питањима, али немојте да покушавате да их пребацујете на друге јер је то у надлежности ваших органа. Ипак, ми смо спремни да дамо свој допринос и помогнемо у решавању ситуације”, поручио је Путин у интервјуу на ТВ Русија 1, преноси ТАС.

Back to top button