Izdvojene vestiSvet

Путин: Лукашенко се није консултовао са мном


СрбијаРеално/МОСКВА/13.11. – Председник Русије Владимир Путин каже да непланиране вежбе НАТО-а у Црном мору представљају озбиљан изазов за Москву. Путин је истакао и да се белоруски председник Александар Лукашенко није консултовао с њим пре него што је запретио ЕУ да ће обуставити транзит руског гаса.

Владимир Путин је истакао да НАТО снаге у Црном мору користе стратешку авијацију са бојевим оружјем, што је, како каже, озбиљан изазов за Русију.

Додао је да је Министарство одбране Русије предложило да буду одржане војне вежбе као одговор на дејства НАТО снага, али је оценио да је то нецелисходно.

“Оружане снаге Русије ограничавају се само на праћење НАТО авиона и бродова”, рекао је Путин, преноси РТС агенције.

Нагласио је и да се нада да ће белоруски председник Лукашенко и немачка канцеларка Ангела Меркел отворено разговарати о мигрантској кризи на граници Белорусије и Европске уније јер, како каже, мигранти првенствено желе да оду у Немачку.

Тврди да се белоруски лидер Лукашенко није консултовао са њим пре него што је запретио Европској унији да ће обуставити транзит руског природног гаса у Европу, као одговор на евентуалне санкције које би Унија могла да уведе због проблема са мигрантима.

Председник Русије каже да би таква Лукашенкова одлука нарушила односе Русије са Белорусијом.

Back to top button